hamburger

آیا لیزر سرطان زاست؟!

صفحه اصلی/لیزر مو/ آیا لیزر سرطان زاست؟!
11 نوامبر 2020
7 دقیقه مطالعه

استفاده از لیزر شیوه‌ای مطمئن برای از میان برداشتن موها در نواحی نامناسب بدن به طور موقت یا برای بازه‌ی زمانی طولانی مدت محسوب می‌شود. استفاده از لیزر تنها به از بین بردن موهای زائد محدود نمی‌شود بلکه امروزه از این نور برای درمان مشکلات پوستی مانند رفع چین و چروک، رفع جای جوش یا لک و حتی در حوزه‌ی درمان، پزشکی و جراحی نیز استفاده می‌کنند. این شیوه، ...

استفاده از لیزر شیوه‌ای مطمئن برای از میان برداشتن موها در نواحی نامناسب بدن به طور موقت یا برای بازه‌ی زمانی طولانی مدت محسوب می‌شود. استفاده از لیزر تنها به از بین بردن موهای زائد محدود نمی‌شود بلکه امروزه از این نور برای درمان مشکلات پوستی مانند رفع چین و چروک، رفع جای جوش یا لک و حتی در حوزه‌ی درمان، پزشکی و جراحی نیز استفاده می‌کنند.

این شیوه، روشی امن و بی‌خطر است اما به علت جدید بودن تکنولوژی آن، بسیاری از افراد اینگونه تصور می‌کنند که لیزر می‌تواند موجب بروز برخی بیماریها به خصوص سرطان شود. این نگرانی‌ها موجب شده تا افرادی که موهای زائد دارند یا از مشکل پوستی خاصی رنج می‌برند برای رفع نیاز خود به سراغ لیزر نروند و در انجام آن شک و تردید داشته باشند. برای رفع نگرانی، بهتر است با روش کار این دستگاه و دلایل محکمی که امن و بی خطر بودن این اشعه را نشان می‌دهد، آشنا شوید.

روش کار لیزر روی پوست چگونه است؟

لیزر وسیله‌ای است که نوری را از خود ساطع می‌کند و این نور تنها توسط فولیکول‌های مو که در ناحیه‌ی سطحی پوست قرار دارند جذب می‌شود، یعنی نور و اشعه‌های آن به طور کامل توسط فولیکول‌ها جذب شده و به لایه‌های عمیق‌تر پوست نمی‌رسند که بتوانند مشکل ساز شوند. در واقع چند دلیل بزرگ وجود دارد که می‌توان با اطمینان کامل گفت لیزر به هیچ عنوان نمی‌تواند بیماری خاصی مانند سرطان را به وجود آورد. این دلایل عبارتند از:

  •  نوع اشعه‌ی لیزر
  •  میزان نفوذ اشعه‌ی لیزر
  • خاصیت ویژه جذب آن توسط فولیکول مو
  • استفاده از آن برای درمان ضایعات و توده‌های پیش سرطانی یا درمان بیماری‌های مختلف
  • نداشتن حتی یک مورد گزارش بروز سرطان در دراز مدت

نوع اشعه‌ی لیزر

اگر با نوع اشعه‌ی لیزر آشنا شوید مطمئناً درصد زیادی از نگرانی‌های شما بابت سرطان زا بودن این نور کم خواهد شد. در واقع اشعه‌ی ساطع شده از این دستگاه اشعه‌ی غیر یونیزه است که با اشعه‌ی ایکس متفاوت می‌باشد. از آنجایی که اشعه‌ی ایکس از نوع یونیزه است می‌تواند باعث آسیب DNA و در نهایت سرطان شود اما اشعه‌ی لیزر این گونه نیست و به علت غیر یونیزه بودن آن توانایی نفوذ به داخل بدن را ندارد، در این حالت احتمال ابتلا به سرطان نیز وجود نخواهد داشت.

میزان نفوذ اشعه‌ی لیزر

دستگاه‌های لیزری که توسط متخصصین و دانشمندان تولید و روانه‌ی بازار می‌شوند به نحوی تنظیم شده‌اند که تنها می‌توانند تا عمق ۴ میلیمتری پوست نفوذ کنند. دستگاه‌های جدید و به روزتر مانند الکساندرایت این عمق نفوذ را به ۳ میلیمتر رسانده‌اند و همین امر موجب شده تا این اشعه‌ها به لایه‌های زیرین پوست نرسند و فقط لایه‌های سطحی آن را درگیر کنند، در این حالت لیزر توانایی این را نخواهد داشت که به لایه‌های درونی بدن، اندام‌های داخلی، رگ‌های خونی، غدد و … آسیب برساند.

خاصیت ویژه‌ی جذب لیزر توسط فولیکول مو

خاصیت ویژه‌ای که نور لیزر دارد موجب شده تا توسط نواحی دیگر پوست جذب نشود، یعنی دریافت کننده‌ی اشعه‌ها همان فولیکولهای مو هستند که هنگام تاباندن این اشعه به پوست در کسری از ثانیه آن را جذب می‌کنند. در این حالت لیزری که اشعه‌ی آن به طور ویژه و خاص برای فولیکول‌های مو ساخته شده است و توسط پوست و اطراف آن نیز جذب نمی‌شوند، توانایی این را نخواهند داشت که سبب بروز بیماری یا سرطان در نواحی مختلف بدن شود.

استفاده از آن برای درمان ضایعات و توده‌های پیش سرطانی یا درمان بیماری‌های مختلف

همانطور که می‌دانید امروزه استفاده از لیزر کاربرد وسیعی پیدا کرده است مانند درمان انواع بیماری‌ها، ضایعات و مشکلات پوستی، زیبایی، از بین بردن موهای زائد و … . لازم به ذکر است لیزری که برای زیبایی و از بین بردن ضایعات پوستی استفاده می‌شود انرژی کمتری نسبت به لیزر موهای زائد دارد، از این رو این نوع لیزر آسیب‌ها و عوارض کمتری نیز در پی خواهد داشت.

لیزر موهای زائد

امن و بی‌خطر بودن این دستگاه موجب شده تا امروزه برای درمان توده‌های پیش سرطانی از آن‌ استفاده شود. در علم پزشکی برای درمان برخی بیماری‌های خاص نیز از لیزر استفاده می‌کنند، در این حالت لیزری که می‌خواهد یک بیماری را درمان کند و یک توده‌ی سرطانی کوچک را قبل از بزرگ و دردسرساز شدن از بین ببرد، خود نمی‌تواند موجب بروز سرطان و یا هر بیماری خاصی شود. در واقع این پرتو در درمان بیماری‌ها، عمل‌های جراحی مختلف، دندانپزشکی و… نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد و توانسته کمک زیادی به علم پزشکی کند.

نداشتن حتی یک مورد گزارش بروز سرطان در دراز مدت

دستگاه‌های لیزر بعد از تولید باید از طرف سازمان غذا و داروی ایالات متحده‌ی آمریکا  FDA گواهی سلامت داشته باشند تا بتوانند آن را به بازار عرضه کنند و اگر این گواهی را گرفته باشند یا بعد از مدتی گزارشاتی مبنی بر مشکل دار بودن این دستگاه، اثرات جانبی و عوارض بلند مدت آن گزارش شود، این مرکز می‌تواند تاییدیه‌ی خود را تکذیب کرده و استفاده از آن را ممنوع اعلام کند.

مطمئن باشید اگر تا امروز گزارش یک مورد سرطان یا مشکل پوستی به این سازمان ارائه شده بود این دستگاه تاییدیه‌ی خود را از دست می‌داد، بنابراین باید بگوییم این گزینه می‌تواند بهترین و بزرگترین دلیل برای سالم، ایمن و بی خطر بودن این روش و دستگاه برای زیبایی و یا هر گونه عمل درمانی باشد.

نوع و جنس پرتوهای لیزر موهای زائد

تمامی پرتوهایی که در علم پزشکی استفاده می‌شود یکسان نیستند و ممکن است برخی از آن‌ها مشکلاتی برای بدن به وجود آورند. برای نمونه اشعه‌ی ایکس که در مراکز تصویربرداری پزشکی مانند سیتی اسکن از آن استفاده می‌شود خطر سرطان را به همراه دارد، اما بهتر است بدانید پالس‌های نوری دستگاه لیزر تنها خاصیت گرمایی دارند و با گرم کردن فولیکول‌های مو موجب از بین رفتن ملانین‌ها و  فولیکول‌های مو خواهند شد در نتیجه خطر و یا ریسک مهمی برای ایجاد سرطان در نواحی مختلف بدن توسط دستگاه‌های لیزر رفع موهای زائد وجود ندارد.

عوارض و مشکلاتی که ماندگار نیستند

زمانی که پوست در مقابل اشعه‌ی لیزر قرار می‌گیرد ممکن است دچار برخی عوارض جانبی مانند تورم، قرمزی، حساسیت، التهاب، سوزش و پوسته پوسته شدن شود. این عوارض کاملاً طبیعی بوده و ممکن است بعد از چند ساعت یا چند روز به طور کامل رفع شوند و مشکل خاصی محسوب نمی‌شوند از این رو نمی‌توان این موارد را مشکلات یا بیماری‌های پوستی نام گذاشت چرا که هر مداخله‌ی زیبایی و پوستی می‌تواند عوارض خفیف و کوتاه مدتی برای فرد به وجود آورد.

نکته‌ی مهم و قابل توجه این است که این عوارض طولانی مدت نباشند و یا زمینه را برای بروز بیماری‌های دیگر ایجاد نکنند که لیزر از این نظر کاملاً امن و مطمئن می‌باشد و شما می‌توانید از این دستگاه برای رفع نیازهای خود با خیال راحت استفاده کنید.

توصیه‌های مهم جهت استفاده از لیزر

برای استفاده از لیزر سعی کنید به مراکز و کلینیک‌های معتبر مراجعه کنید تا لیزر درمانی شما تحت نظر پزشک متخصص انجام گیرد. در صورتی که پزشک از تخصص و تبحر کافی برخوردار باشد می‌تواند با تنظیم کردن درست دستگاه، میزان عوارض آن را پایین آورد، چرا که افراد نا آشنا و غیر حرفه‌ای  به علت بلد نبودن کار با دستگاه، با تابش بیش از حد نور لیزر روی یک قسمت، منجر به تیرگی  پوست در آن ناحیه می‌شوند.

بهترین توصیه‌ای که می‌توانیم به شما داشته باشیم این است که برای در امان ماندن از هر گونه بیماری و یا التهابات پوستی در لیزر درمانی تنها نزد پزشک متخصص پوست که در زمینه‌ی لیزر مهارت کافی دارد مراجعه کنید.


مطالب مرتبط

درخواست مشاوره رایگان

شما می‌توانید از طریق درج نام و شماره تماس خود در فرم زیر، از مشاوره‌ی رایگان کلینیک زیبایی الماس برخوردار شوید. مشاوران ما در سریعترین زمان ممکن برای ارائه‌ی اطلاعات و پیشنهادات متناسب مشکلتان با شما تماس خواهند گرفت.