hamburger

علل رشد موهای زائد در بدن

صفحه اصلی/لیزر مو/ علل رشد موهای زائد در بدن
15 سپتامبر 2020
6 دقیقه مطالعه

رشد موهای زائد در بدن زنان و مردان امری غیر طبیعی است و موجب می‌شود تا شرایط ناخوشایندی برای آن‌ها به وجود آید. موهای زائد در مردان و زنان به دلایل مختلف رشد می‌کند اما درصد بیشتری از زنان نسبت به مردان به این مشکل دچار می‌شوند که می‌تواند علل و عوامل مختلفی در این امر دخیل باشد. در واقع ماهیت موهای زائد با موهای معمولی بدن فرق دارد، اغلب افراد تصو ...

رشد موهای زائد در بدن زنان و مردان امری غیر طبیعی است و موجب می‌شود تا شرایط ناخوشایندی برای آن‌ها به وجود آید. موهای زائد در مردان و زنان به دلایل مختلف رشد می‌کند اما درصد بیشتری از زنان نسبت به مردان به این مشکل دچار می‌شوند که می‌تواند علل و عوامل مختلفی در این امر دخیل باشد.

در واقع ماهیت موهای زائد با موهای معمولی بدن فرق دارد، اغلب افراد تصور می‌کنند موهای دست و پا نیز جز موهای زائد هستند. در واقع تمام انسان‌ها دارای مو در تمام قسمت‌های بدن خود هستند اما زمانی که این موها از حالت طبیعی خود خارج شوند، رشد بیش از اندازه داشته باشند و ضخامت و رنگ آن‌ها تغییر یابد، در این حالت به این موها زائد گفته می‌شود که اغلب افراد برای از بین بردن آن‌ها از روش‌های مختلفی استفاده می‌کنند که  لیزر درمانی و استفاده از پرتوهای لیزر می‌تواند یکی از بهترین راه‌های خلاصی از شر این موها باشد.

همانطور که می‌دانید مشکلات و بیماری‌های مختلف موجود در بدن نشانه‌های خود را روی صورت و بدن ما نشان می‌دهند که رشد موهای زائد نیز می‌تواند نشانه‌ی یک بیماری یا اختلال هورمونی و یا هر چیز دیگری باشد، از این رو توصیه می‌شود برای رفع و درمان آن به پزشک متخصص مراجعه کنید.

هیرسوتیسم یا پرمویی

زمانی که موهای کرکی یا طبیعی بدن از حالت نرمال خود خارج می‌شوند و با سرعت و ضخامت بیشتری رشد می‌یابند به این معضل پرمویی یا هیرسوتیسم گفته می‌شود که ممکن است شامل نقاط مختلفی از بدن یک فرد باشد و از فردی به فرد دیگر متفاوت است اما اغلب در صورت، چانه، پشت لب، کشاله‌ی ران، سینه، زیر شکم و اطراف ناف دیده می‌شود. هیرسوتیسم یک اصطلاح پزشکی برای رشد بیش از حد موهای بدن در زنان است و اغلب از هر ده زن یک نفر قبل از یائسگی به این مشکل دچار می‌شود. حدود ۸ درصد از زنان مبتلا به هیرسوتیم هستند که این امر باعث میشود در بدن آنها موهای زائد رشد یابند.

دلایل رشد موهای زائد در بدن

رشد موهای زائد در بدن می‌تواند عوامل مختلفی را در بر داشته باشد مهمترین این عوامل شامل:

  • ارث و ژنتیک
  • پرکاری تیروئید
  •  اختلالات هورمونی یا همان سطوح بالای هورمون‌های مردانه (آندروژن‌ها)
  • سندرم تخمدان پلی کیستیک
  • عوارض مصرف برخی داروها
  • یائسگی
  • تومورها و بیماری‌های غده‌ی فوق کلیوی
  • اضافه وزن

اولین قدم در از بین بردن موهای زائد

اولین قدم برای اینکه بتوانیم از شر موهای زائد خود خلاص شویم این است که علل و عواملی که موجب می‌شود این موها در بدن ما رشد پیدا کنند را شناخته و سپس از روش‌های موجود برای از بین بردن این موها استفاده کنید. در این مرحله مراجعه به پزشک متخصص و انجام آزمایشات لازم می‌تواند بهترین راه باشد. انجام آزمایش، انجام سونوگرافی و معاینات پزشکی می‌تواند علت اصلی رشد موهای زائد بدن شما را نمایان ساخته و شما را برای حل این معضل یاری کند.

آشنایی با علل و عوامل رشد موهای زائد بدن

برای اینکه بتوانیم برای درمان مشکل خود قدم مثبتی برداریم بهتر است با علل و عوامل رشد موهای زائد در بدن خود به طور کامل آشنا شویم.

ارث و ژنتیک

یکی از عوامل مهم رشد موهای ضخیم و یا همان پرمویی، ارث و ژنتیک می‌باشد. اغلب افرادی که با انجام انواع آزمایشات و معاینات پزشکی مشکل و بیماری خاصی در بدن آن‌ها دیده نمی‌شود، برای این افراد ارث و ژنتیک را باید عامل اصلی رشد این موها نام برد. این افراد در سابقه‌ی خانوادگی خود بخصوص فامیل درجه‌ی یک مانند خواهر و مادر خود نیز با این معضل مواجه هستند. ریشه‌ی این مسئله نیز به قوم و نژاد افراد  بستگی دارد. در اغلب نژاد های ایرانی پرمویی در زنان شایع است، برعکس در نژادهای اروپایی این مورد کمتر مشاهده می‌شود.

پرکاری تیروئید

یکی از دلایل رشد موهای زائد پر کاری تیروئید است، همچنین کم کاری این غده موجب سفید شدن موها نیز خواهد شد.

اختلالات هورمونی یا همان سطوح بالای هورمون‌های مردانه (آندروژن‌ها)

رشد موهای اضافی بیش از حد طبیعی روی بدن یا صورت زنان می‌تواند به علت افزایش میزان هورمون آندروژن و تستسترون نیز باشد. تمام زنان در بدن خود آندروژن تولید می‌کنند اما میزان آن معمولاً خیلی پایین است. تحت شرایط پزشکی خاص ممکن است میزان تولید آندروژن در بدن بالا رود و در نتیجه هورمون‌های مردانه در بدن زنان افزایش یابد در این حالت موهای بدن از حالت طبیعی خارج شده و پرمویی یا هیرسوتیسم رخ می‌دهد.

گاهاً این تغییرات هورمونی به علت بارداری نیز اتفاق می‌افتند، در این حالت افراد باردار باید برای از بین بردن این موها هیچ اقدامی نکنند و منتظر زایمان خود باشند تا بدن به حالت عادی خود باز گردد.

سندرم تخمدان پلی کیستیک

وجود کیست‌ در تخمدان‌ها را سندرم تخمدان پلی کیستیک می‌نامند که می‌تواند عامل مهمی در پرمویی باشد. در حالتی که تخمدان دارای کیست باشد میزان ترشح هورمون مردانه نیز دستخوش تغییر می‌شود و در نهایت موهای زائد نیز رشد پیدا می‌کنند.

عوارض مصرف برخی داروها

برخی داروها ممکن است موجب تغییرات هورمونی در بدن شوند و این تغییرات اثرات خود را با موهای زائد نشان خواهند داد. علاوه بر این داروهایی مانند کورتیزون خوراکی، فنی توئین، ماینوکسیدیل و ضد تستسترون داروهایی هستند که می‌توانند موجب رشد بیش از حد موهای زائد شوند.

یائسگی

یائسگی به زمانی گفته می‌شود که در طول زندگی یک زن بطور طبیعی عادت ماهانه‌ی وی قطع می شود. بسیاری از زنان در دوران یائسگی تغییراتی در رشد مو، ریزش مو و ظهور موهای ناخواسته‌ی بدن خواهند داشت که شایع ترین حالت آن رشد موهای زائد است. در این دروان به علت ناباروری، هورمون مردانه‌ی بدن نیز بیشتر شده و در نهایت شاهد رشد موهای زائد در بدن خواهیم بود.

تومورها و بیماری‌های غده‌ی فوق کلیوی

غده‌ی فوق کلیوی درست بالای کلیه‌ها قرار دارد و مسئول تولید هورمون کورتیزول است. بسیاری از بیماری‌های مربوط به این غده موجب کم کاری یا پرکاری آن شده و سطح کورتیزول را کم و زیاد می‌کنند در نهایت با این تغییرات میزان تولید آندروژن بدن نیز تغییر پیدا کرده و در نتیجه رشد موهای زائد رخ می‌دهد.

اضافه وزن

زمانی که وزن بدن از حالت عادی و نرمال خود خارج می‌شود میزان تستوسترون خون نیز بالا رفته و این افزایش می‌تواند موجب رشد موهای زائد در بدن شود. چاقی باعث تغییر ساختار بدن و تولید هورمون‌ها می‌شود. وقتی سطح انسولین در بدن بالا است، تولید هورمون‌های مردانه تحریک شده و موی زائد در بدن رشد می‌یابد.

درمان و از بین بردن موهای زائد بدن

رشد موهای زائد به هر دلیلی که باشد ابتدا باید مورد شناسایی قرار گرفته و درما‌ن‌های دارویی برای آن در نظر گرفته شود. در این حالت با انجام درمان‌های مختلف میزان رشد این موها نیز کم خواهد شد. در حالتی که رشد موی زائد توسط دارو درمانی حل نشد، می‌توان از روش‌های مختلف برای از بین بردن این موها استفاده کرد که یکی از بهترین روش‌ها برای از بین بردن موهای زائد به صورت دائم استفاده از لیزر درمانی است.


مطالب مرتبط

درخواست مشاوره رایگان

شما می‌توانید از طریق درج نام و شماره تماس خود در فرم زیر، از مشاوره‌ی رایگان کلینیک زیبایی الماس برخوردار شوید. مشاوران ما در سریعترین زمان ممکن برای ارائه‌ی اطلاعات و پیشنهادات متناسب مشکلتان با شما تماس خواهند گرفت.