hamburger

قارچ ناخن و درمان آن

صفحه اصلی/مراقبت پوست/ قارچ ناخن و درمان آن
01 آگوست 2021
5 دقیقه مطالعه

شاید شما نیز در ناخن بسیاری از افراد لکه‌های سفید و زردی دیده‌اید که سبب بد و نامرتب دیده شدن ناخن این افراد می‌شود. این لکه ها که به قارچ ناخن معروف هستند می‌توانند بر اثر عوامل مختلفی در بدن فرد شکل گیرند و اگر درمان نشوند سبب بروز بیماری‌های پوستی در پوست دست و ناخن‌ها شده و انجام فعالیت‌های روزانه را سخت کنند. به خصوص اگر در ناخن پاها دچار این ...

شاید شما نیز در ناخن بسیاری از افراد لکه‌های سفید و زردی دیده‌اید که سبب بد و نامرتب دیده شدن ناخن این افراد می‌شود. این لکه ها که به قارچ ناخن معروف هستند می‌توانند بر اثر عوامل مختلفی در بدن فرد شکل گیرند و اگر درمان نشوند سبب بروز بیماری‌های پوستی در پوست دست و ناخن‌ها شده و انجام فعالیت‌های روزانه را سخت کنند. به خصوص اگر در ناخن پاها دچار این مشکل شوید مطمئناً راه رفتن با کفش برایتان سخت و دردناک خواهد بود. برای آشنایی بهتر با قارچ ناخن، علل به وجود آمدن آن و روش‌های درمان این مشکل پوستی ادامه‌ی مطلب ما را مطالعه کنید.

قارچ ناخن چیست؟

قارچ ناخن یکی از شایع‌ترین بیماری‌های پوستی است که ناخن‌ها را درگیر می‌کند و می‌تواند سبب بروز درد و نارحتی و مهم‌تر از هر چیز سبب ایجاد ظاهر ناخوشایند در دست یا پا شود. این بیماری که نام علمی آن انیکومیکوزیس است می‌تواند مشکلات بسیاری را برای فرد درگیر با آن ایجاد کند و اغلب این بیماری در افراد پیر و میانسال شایع‌تر است. قارچ‌ها اغلب در نقاطی از بدن که مرطوبتر است رشد می‌کنند و می‌توانند از ناخن‌های دست به پا نیز سرایت کنند. متاسفانه این مشکل پوستی با اینکه آنچنان هم خطرناک نیست اما درمان سختی دارد و می‌تواند فرد را تا مدت‌ها درگیر خود کند.

قارچ ناخن

علایم قارچ ناخن

برای اینکه بتوانید این مشکل پوستی را شناخته و درمان کنید بهتر است آن را به خوبی بشناسید و با بیماری‌های دیگر ناخن اشتباه نگیرید. داشتن درد و حساسیت بالا در ناخن هنگام انجام فعالیت‌های ساده یکی از علایم مشابه در تمام بیماری‌های مرتبط با ناخن است. در این حالت بهتر است هرچه زودتر به پزشک متخصص مراجعه کنید چرا که این بیماری حالت پیش روندگی دارد و از یک ناخن شروع شده و به ناخن‌های دیگر نیز سرایت می‌کند. از مهم‌ترین علایم قارچ ناخن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • زرد یا بی رنگ شدن قسمتی از ناخن
  • درد ناخن
  • ضخیم شدن ناخن‌ها
  • شکننده شدن ناخن
  • لکه‌های سیاه کوچک روی ناخن
  • تغییر در ظاهر ناخن
  • تغییر فرم ناخن
  • بوی نامطبوع در ناخن‌های پا
  • پوسته پوسته شدن ناخن

چگونه ناخن‌ها دچار قارچ می‌شوند؟

در اغلب موارد قارچ‌ها در افرادی که بهداشت شخصی خود را رعایت نمی‌کنند ایجاد می‌شود. این قارچ‌ها زندگی در محیط‌های مرطوب را دوست دارند و می‌توانند از استخرها و سالن‌های زیبایی در اثر عدم رعایت بهداشت به بدن افراد حمله کنند. این بیماری در ورزشکاران از بیماری‌های رایج و شایع است و اغلب ورزشکارانی که به مدت طولانی با کفش فعالیت می کنند و داخل کفشهایشان مرطوب می‌شود قارچ می‌تواند ناخن این افراد را درگیر کند. پابرهنه راه رفتن، ضعف سیستم ایمنی بدن و کاشت ناخن، ناخن مصنوعی یا پدیکور و مانیکور ناخن در آرایشگاه‌ها و اماکن غیر بهداشتی نیز می‌تواند از دیگر عوامل ابتلاء به این بیماری باشد.

قارچ ناخن

آیا قارچ ناخن بیماری مسری است؟

می‌توان گفت بیماری قارچ یک بیماری نیمه مسری است. درست است که در کوتاه مدت و با نزدیک بودن دو فرد ممکن نیست از فردی به فرد دیگر سرایت کند اما اگر میزان تماس دو فرد زیاد باشد و از وسایل بهداشتی مشترک شخصی استفاده کنند امکان سرایت این بیماری بسیار بالا می‌رود.

اقدامات لازم هنگام ابتلاء به این بیماری

اگر با توجه به علایم بالا متوجه شدید که شما قارچ ناخن دارید بهتر است قبل از مراجعه به پزشک متخصص اقدامات زیر را انجام دهید و اگر با انجام اقدامات فوق هنوز هم این مشکل برطرف نشد فوراً به پزشک متخصص مراجعه کنید.

  • اگر لاکی روی ناخن دارید آن را پاک کنید.
  • از پمادهای ضد قارچی که می‌توانید از داروخانه‌ها تهیه کنید بهره ببرید.
  • لوازم بهداشتی خود مانند سوهان و ناخن گیر را ضدعفونی کرده و یا دور بیندازید.
  • ناخن موردنظر را کوتاه کنید و تا حد امکان قسمت سفید شده و تغییر رنگ داده را جدا سازید.
  • ناخن خود را تا حد امکان خشک نگه دارید.

قارچ ناخن

درمان پزشکی عفونت قارچی ناخن

درمان عفونت‌های قارچی ناخن می‌تواند چالش‌ها و مشکلات خود را داشته باشد. اگر راهکارهای مراقبت از ناخن و روش‌های خانگی تاثیری در روند بهبودی بیماری نداشت می‌توانید به پزشک متخصص مراجعه کرده و شروع به درمان کنید. درمان بستگی به شدت بیماری شما و نوع قارچ ایجاد کننده در آن دارد و احتمال دارد پروسه‌ی درمان ماه‌ها طول کشد. دقت داشته باشید حتی اگر وضعیت ناخن شما بهبود یابد احتمال ابتلای دوباره‌ی شما به این بیماری وجود دارد. پزشک متخصص برای درمان این بیماری از دو نوع داروی خوراکی و موضعی بهره می‌برد که هر کدام با توجه به شدت و نوع بیماری شما می‌تواند متفاوت باشد.

درمان بیماری قارچ ناخن با لیزر درمانی

در برخی موارد پزشک متخصص با توجه به نیاز شما می‌تواند از پرتوهای لیزر برای درمان این بیماری استفاده کند. رایج‌‌ترین لیزری که برای این بیماری مورد استفاده قرار می‌گیرد لیزر ان دی یاگ است. این لیزر با پرتوهای نوری خود می‌تواند سبب بهبودی این مشکل پوستی شود. البته که استفاده از لیزر برای درمان این بیماری به مدت زمان و تعداد جلسات متفاوتی نیاز دارد که توسط پزشک متخصص تجویز می‌شود. دقت داشته باشید استفاده از این روش برای برخی از افراد مانند زنان باردار یا شیرده یا سایر افرادی که به خاطر بیماریشان نمی‌توانند داروهای خوراکی مصرف کنند می‌تواند گزینه‌ی مناسبی باشد.

موارد منع استفاده از درمان قارچ ناخن با لیزر شامل افرادی است که:

دیابت

گردش خون ضعیف

نقص سیستم ایمنی

دارند.

 

قارچ ناخن

پیشگیری از بیماری قارچ پوستی

اغلب مشکلات و بیماری‌ها اغلب به علت عدم رعایت بهداشت شخصی به وجود می‌آیند. پس همیشه بهترین روش برای جلوگیری از هرگونه بیماری پوستی، رعایت بهداشت است. مراجعه به مراکز و سالن‌های زیبایی معتبر که موارد بهداشتی را به خوبی رعایت می‌کنند می‌تواند در پیشگیری از این بیماری تاثیر گذار باشد. برای انجام ورزش و یا مراجعه به استخرها نیز بهتر است از آلوده نبودن این مکان‌ها و رعایت بهداشت در آن‌ها اطمینان حاصل کنید.

مرطوب نماندن ناخن‌ها نیز می‌تواند در پیشگیری از این بیماری مهم باشد. سعی کنید برای در امان ماندن از هر بیماری دیگری لوازم شخصی خود را به دیگران ندهید و در دوره‌های کوتاه مدت آن‌ها را ضدعفونی کنید.


مطالب مرتبط

درخواست مشاوره رایگان

شما می‌توانید از طریق درج نام و شماره تماس خود در فرم زیر، از مشاوره‌ی رایگان کلینیک زیبایی الماس برخوردار شوید. مشاوران ما در سریعترین زمان ممکن برای ارائه‌ی اطلاعات و پیشنهادات متناسب مشکلتان با شما تماس خواهند گرفت.