هیرسوتیسم چیست؟
هیرسوتیسم جایی است که زنان موهای تیره و ضخیم روی صورت، گردن، سینه، شکم، کمر، باسن یا ...
از بین بردن موهای زائد با استفاده از دستگاه لیزر امروزه دیگر به عنوان یکی از بهترین و ایمنترین روشها شناخته شده و مورد استفاده قرار میگیرد. برتری که این روش نسبت به روشهای دیگر دارد در وهلهی اول دائمی بودن آن است. دستگاه لیزر بدون ایجاد هرگونه درد یا عارضهی پوستی میتواند موهای زائد شما را به صورت دائم و همیشگی حذف کند. با این حال که لیزر درم ...
از بین بردن موهای زائد با استفاده از دستگاه لیزر امروزه دیگر به عنوان یکی از بهترین و ایمنترین روشها شناخته شده و مورد استفاده قرار میگیرد. برتری که این روش نسبت به روشهای دیگر دارد در وهلهی اول دائمی بودن آن است. دستگاه لیزر بدون ایجاد هرگونه درد یا عارضهی پوستی میتواند موهای زائد شما را به صورت دائم و همیشگی حذف کند.
با این حال که لیزر درمانی روش ایمن و بی خطری است اما برخی اوقات پزشکان توصیه میکنند برخی افراد از آن استفاده نکنند چرا که ممکن است خطرات و مشکلات جانبی برای بدن به وجود آورد، از این رو اگر شما نیز این سوال را دارید که آیا لیزر برای شما مناسب است یا خیر با ادامهی مطلب ما همراه باشید.
لیزر موهای زائد یکی از ایمنترین روشها برای حذف موهای زائد محسوب میشود با این حال پزشکان توصیه میکنند قبل از انجام آن با افراد متخصص مشورت کرده و تمام جوانب آن را در نظر بگیریم چرا که برای بعضی از افراد پیشنهاد میشود از روشهای درمانی دیگر بهره ببرند. در این حالت بهترین توصیهی ما به شما مشورت با پزشک متخصص پوست و زیبایی است چرا که پزشک متخصص میتواند با توجه به وضعیت جسمی و مشکلات شما بهترین روش را برایتان پیشنهاد دهد.
قبل از اینکه برای لیزر درمانی به مراکز درمانی و کلینیکها مراجعه کنیم توصیه میشود در مورد آن اطلاعات لازم را کسب کنید. ویژگی دستگاه لیزر به این صورت است که روی موهای روشن، سفید و خاکستری تاثیری ندارد، یعنی افرادی که موهای بور دارند یا بر اثر افزایش سن موهای آنها سفید شده و رنگ دانههای خود را از دست دادهاند، نمیتوانند از این روش برای حذف موهای زائد خود بهره ببرند.
بیشترین و بهترین کارایی لیزر روی موهای تیره و ضخیم است. دلیل این امر نیز به کارکرد دستگاه لیزر باز میگردد چرا که این دستگاه به گونهای طراحی شده است که ملانینهای موجود در فولیکولهای مو را مورد هدف قرار داده و نابود کند. زمانی که مو روشن و یا سفید است و ملانین کافی ندارد نمیتواند انرژی دستگاه را جذب کرده و ریشهی مو را نابود کند.
با این حال که تاکنون هیچ گزارش و یا موردی مبنی بر تاثیر لیزر موهای زائد روی افراد باردار و جنین گزارش نشده است، اما به علت حساس بودن بدن زنان باردار توصیه میشود این افراد لیزر درمانی خود را بعد از دوران بارداری انجام داده و از روشهای دیگر برای از بین بردن موهای زائد خود استفاده کنند.
البته بهتر است بدانید هنگام بارداری و شیردهی به علت اینکه با رشد جنین تعادل هورمونی بدن افراد به هم میخورد احتمال رشد موهای زائد در برخی نواحی بدن مانند زیر چانه، شکم و… بیشتر میشود که در بیشتر موارد بعد از زایمان و به تعادل رسیدن هورمونهای بدن، این موها نیز خواهند ریخت اما اگر به هر دلیلی از بین نرفتند میتوان با لیزر درمانی این مشکل را رفع کرد.
اگر به دنبال حذف موهای اضافی زیر ابروی خود هستید و یا اگر اطراف چشم خود مو دارید و میخواهید توسط لیزر آنها را از بین ببرید، بهتر است به دنبال روشهای دیگری مانند استفاده از موچین و اپلاسیون باشید چرا که ممکن است با رعایت تمام موارد ایمنی، نور دستگاه لیزر تاثیر منفی روی دید شما بگذارد و چشمهایتان آسیب ببیند.
افرادی که با استفاده از سولاریوم پوست خود را تیره کردهاند بهتر است برای مدتی از لیزر استفاده نکنند، چرا که پوست آنها با استفاده از سولاریوم نازکتر و حساستر شده و بعد از لیزر احتمال دارد دچار لک و تیرگی شود. اکثر پزشکان توصیه میکنند چند ماه قبل و چند ماه بعد از لیزر از سولاریوم استفاده نشود.
افرادی که هرگونه بیماری پوستی مانند اگزما، قارچ، جوشهای چرکین، تبخال فعال، زگیل، عفونت، زخم فعال، حساسیت و … دارند بهتر است از لیزر برای رفع موهای زائد استفاده نکنند چرا که ممکن است نور لیزر، بیماری پوستی آنها را شدت داده و یا مشکلات دیگری برای پوست آنها به وجود آورد، به همین علت است که توصیه میشود قبل از بهره بردن از این روش با پزشک متخصص پوست مشورت کرده و آزمایش و تستهای لازم را انجام دهید.
برای پوستهای حساس مستعد به لک و تیرگی نیز توصیه میشود حتماً قبل از لیزر درمانی با پزشک متخصص خود مشورت کنند چرا که لیزر علاوه بر فولیکولها، پوست را نیز تحت تاثیر قرار داده و ممکن است برای برخی افراد تیرگی پوستی ایجاد کند.
درست است تاکنون لیزر رفع موهای زائد برای افرادی که زیر سن بلوغ هستند انجام نگرفته و خطرات و عوارض آن به اثبات نرسیده است اما پزشکان متخصص در این زمینه توصیه میکنند افراد کمتر از سن ۱۸ سال از لیزر استفاده نکنند چرا که علاوه بر خطرات، تا زمانی که فرد به بلوغ نرسیده موهای زائد نیز رشد نکردهاند و نمیتوان روی موهای کرکی لیزر انجام داد.
برخی از افراد که دارای بیماریهای خاص هستند مانند سرطان پوست، نقص سیستم ایمنی و بیماری دیابت، بدن آنها برای بهبود پوست و سلولها، توانایی لازم و کافی را ندارد از این رو بهتر است این افراد برای رفع موهای زائد خود از لیزر استفاده نکنند و در صورت لزوم با پزشک متخصص خود مشورت کنند.
برخی افراد نیز به دلیل داشتن برخی بیماریها مجبور هستند از داروهایی مصرف کنند که این داروها خود موجب پرپشت شدن موها و رشد موهای زائد در بدن میشود.
داروهای مانند ماینوکسیدیل، آکوتان، داروی کنترل هورمون تیروئید و… میتوانند اثر بخشی لیزر درمانی را به طور قابل توجهی کاهش داده و خود باعث رشد موهای زائد شوند. همچنین هنگام مصرف برخی از این داروها مانند آکوتان پوست در مقابل عوامل بیرونی حساس و تحریک پذیر میشود و هر گونه زخم و سوختگی کوچک میتواند منجر به ایجاد زخم و عفونت مشکل ساز در محل لیزر شود.
ساز و کار اشعهی لیزر به این صورت است که توسط رنگدانههای فولیکول مو جذب شده و موجب نابودی ریشهی مو میشود. زمانی که شما روی پوست خود خالکوبی به رنگ تیره دارید این اشعهها قبل از جذب شدن توسط ریشهی مو توسط رنگدانههای تاتو جذب شده و علاوه بر اینکه اثر بخشی لیزر از بین خواهد رفت بلکه ممکن است ناحیهی تاتو شده دچار سوختگی شدید شود و اثر آن تا مدت طولانی روی پوست باقی بماند. پس اگر در سطح وسیعی از بدن خود تاتو یا خالکوبی دارید برای رفع موهای زائد خود از لیزر استفاده نکنید.