رژیم غذایی بعد از کاشت مو
کاشت مو یکی از عملهای زیبایی میباشد که نیازمند انجام مراقبتهای ویژه قبل و بعد از ا ...
یکی از عوامل مهمی که در نتیجهی کاشت مو تاثیر بسیاری دارد، نحوهی شستشوی موها بعد از کاشت مو میباشد. فاکتورهای مهمی مانند انتخاب پزشک متخصص، نحوه کاشت مو، بانک مو و … میتوانند تعیین کنندهی کاشت موی موفق شما باشند. اما از طرفی اگر پس از کاشت نتوانید به خوبی اصول مراقبت از موهای کاشته شده را رعایت کنید، به احتمال زیاد با عفونت فولیکولهای مو ...
یکی از عوامل مهمی که در نتیجهی کاشت مو تاثیر بسیاری دارد، نحوهی شستشوی موها بعد از کاشت مو میباشد. فاکتورهای مهمی مانند انتخاب پزشک متخصص، نحوه کاشت مو، بانک مو و … میتوانند تعیین کنندهی کاشت موی موفق شما باشند. اما از طرفی اگر پس از کاشت نتوانید به خوبی اصول مراقبت از موهای کاشته شده را رعایت کنید، به احتمال زیاد با عفونت فولیکولهای مو روبرو خواهید شد و در نتیجه موهای کاشته شده رشد نخواهند کرد.
شستشوی صحیح نیز از اصول مراقبت از موها پس از کاشت مو بوده و نباید خود سرانه اقدام به شستن موهای خود کنید. بهترین راه برای انجام درست این مرحله، کمک گرفتن از پزشک متخصص و عمل کردن به تمامی کارهای گفته شده توسط دکتر میباشد.
نحوه و روش کاشت موها تاثیر ۶۰ درصدی روی نتیجه پیوند مو داشته و مراقبت از موها و نحوهی شستن آنها، حداقل ۴۰ درصد میتواند بر روی نتیجه مو کاشت مو موثر باشد. اگر نتوانید به خوبی و با استفاده از روشهای صحیح موهای خود را بشویید، تجمع چربی و شوره روی کف سر منجر به عفونت گرافتهای موها شده و در نتیجه رشد موهای کاشته شده مختل خواهند شد.
مواردی مانند زمان شستشوی موها، نحوهی شستن و نوع شامپوی مورد استفاده، در شستشوی موها موثر بوده و باید تمامی اصول صحیح این موارد را از پزشک خود پرسیده و مطابق با گفتههای وی عمل کنید.
موهای کاشته شده به دلیل ضعیف بودنشان، بسیار حساس هستند و نباید همانند سایر موها آنها را شستشو دهید. از طرفی باید در حین شستشوی موها بعد از کاشت مو با دقت عمل کنید چرا که در صورت حمام کردن نادرست، موجب آسیب به گرافت موهای کاشته شده خواهید شد. نحوهی شستشوی موها نیازمند آموزش بوده و باید این آموزشهای لازم توسط دکتر به بیماران ارائه شود. در ادامه به بررسی نحوه شستشوی موهای کاشته شده میپردازیم پس با ما همراه باشید.
هنگامی که زمان مناسب برای شستشوی موهای کاشته شده فرا رسید، باید در ابتدا پانسمان سر را به آرامی و بدون آسیب به موها جداسازی کنید. پس از آن نوبت به خیس کردن کف سر میرسد که برای این کار باید از آب ولرم و بدون فشار استفاده کنید. توجه کنید که آب خیلی داغ و یا سرد میتواند باعث عفونت و یا سوزش کف سر شود.
علاوه بر آن، نباید از آب با فشار زیاد استفاده کنید چرا که فشار زیاد آب میتواند به گرافت موهای کاشته شده آسیب برساند. برای اینکه بتوانید به آرامی کف سر خود را خیس کنید، میتوانید دستتان را در مقابل دوش آب قرار دهید تا علاوه بر کم کردن فشار آب، درجه ولرمی آن را نیز بررسی کنید.
پس از خیس کردن کف سر، نوبت به شستشو با شامپو میرسد. شامپویی که برای شستش موهای کاشت شده مورد استفاده قرار میگیرد، با شامپوهای معمولی متفاوتتر بوده و دارای ph کمتری میباشد. برای این کار حتماً از شامپویی که پزشک متخصص تجویز کرده استفاده کنید و به هیچ عنوان مایع شامپو را به طور مستقیم روی موها نریزید.
برای شستشوی اصولی موها با شامپوی مخصوص، در ابتدا مقداری از شامپو را کف دست خود ریخته و سپس کف درست کنید. پس از آن موهای کاشته شده را به کف ایجاد شده آغشته کرده و به آرامی و با کف انگشتان خود ماساژ دهید. این کار را به مدت چند دقیقه و به آرامی ادامه دهید.
در مرحله آخر نوبت به شستن نهایی موها میرسد. در این مرحله همانند خیس کردن کف سر عمل کرده و با آب ولرم با فشار کم، موهای آغشته شده به شامپو را بشویید.
پس از اینکه موهای کاشته شده خود را با اصول و روشهای صحیح شستشو دادید، نوبت به خشک کردن آنها میرسد. بهترین روش برای خشک کردن موها این است که اجازه دهید موهایتان به آرامی و خود به خود خشک شده و هیچ تماسی با آنها نداشته باشید.
یکی از نکات بسیار مهم در خشک کردن موهای کاشته شده، این است که به هیچ عنوان نباید تا یک ماه از سشوار استفاده کنید چرا که فشار باد سشوار میتواند به گرافت موها آسیب برساند. از طرفی اگر برای خشک کردن موهایتان عجله دارید، میتوانید با استفاده از روشهای زیر و به آرامی موهایتان را خشک کنید.
برای این کار با استفاده از یک حوصله بسیار نرم و تمیز و به صورت ضربهای بسیار آرام، موهای خود را خشک کنید.
خشک کردن موها با استفاده از دستکال کاغذی نرم، روشی درست و توصیه شده توسط بسیاری از پزشکهای متخصص میباشد. پس در ابتدا سعی کنید موهای خود را با استفاده از دستمال کاغذی نرم و حولهای، خشک کنید و اگر به آن دسترسی نداشتید، میتوانید از یک حوله استفاده کنید.
یک روز پس از کاشت مو، بیمار باید به کلینیک مراجعه کرده و شستشوی اولیه و برداشتن پانسمان توسط پزشک انجام بگیرد. اما پس از آن فرد باید به صورت روزانه و به مدت یک الی دو هفته موهای خود را مطابق با اصول گفته شده، شستشو دهد. توجه کنید که تا دو هفته نباید آب به صورت مستقیم با موهای شما در تماس باشد چرا که موجب آسیب به گرافت موها میشود.
همانطور که گفتیم شستشوی موها بعد از کاشت مو با شستن موهای معمولی متفاوت بوده و باید در هنگام شستن آنها به نکات مهمی توجه کنید. با توجه به اینکه نحوه شستشوی صحیح موها را بررسی کردیم، در ادامه به برخی نکات مهمی که باید در هنگام شستن موها به آنها توجه کنید، میپردازیم.