هیرسوتیسم چیست؟
هیرسوتیسم جایی است که زنان موهای تیره و ضخیم روی صورت، گردن، سینه، شکم، کمر، باسن یا ...
اولین دستگاه لیزر در اواسط دهه ۱۹۹۹ مجوز رسمی گرفته و تاکنون مسیر طولانی را طی کرده است. ابتداییترین دستگاههای لیزر، تکنولوژی دستگاههای امروزی را نداشته و تنها بر روی افرادی که موهای زائد تیره و پوست روشنی داشتند، اثر بخش بودند. به مرور زمان دستگاههای لیزر موهای زائد نیز همانند سایر وسیلههای پزشکی، پیشرفت زیادی کرده و امروزه دستگاههای لیزر در ...
اولین دستگاه لیزر در اواسط دهه ۱۹۹۹ مجوز رسمی گرفته و تاکنون مسیر طولانی را طی کرده است. ابتداییترین دستگاههای لیزر، تکنولوژی دستگاههای امروزی را نداشته و تنها بر روی افرادی که موهای زائد تیره و پوست روشنی داشتند، اثر بخش بودند. به مرور زمان دستگاههای لیزر موهای زائد نیز همانند سایر وسیلههای پزشکی، پیشرفت زیادی کرده و امروزه دستگاههای لیزر در چندین نوع مختلف وجود دارند که میتوانند روی تمامی پوستها و موهای زائد اثر بخشی فوق العادهای داشته باشند.
کلینیکها و مراکز درمانی بسیاری با داشتن پزشکهای متخصص اقدام به انجام لیزر موهای زائد با استفاده از دستگاههای لیزر مختلف میکنند. تمامی این دستگاهها در حالت کلی عملکرد یکسانی دارند اما ممکن است روی پوستهای مختلف، نتایج متفاوتی داشته باشند. پس برای اینکه نتیجهی ایده آلی از این کار بگیرید، باید در ابتدا به پزشک متخصص در این زمینه مراجعه کرده و سپس پزشک دستگاه مناسب برای شرایط شما را انتخاب کند.
بسیاری از افراد همواره به دنبال بهترین دستگاه لیزر برای لیزر موهای زائد خود هستند. یکی از نکاتی که در مورد دستگاهها لیزر باید بدانید، این است که تمامی این دستگاهها با استفاده از پرتوهای مختلف لیزر کار کرده و بر اساس نوع پرتو تقسیم بندی میشوند پس بنابراین عملکرد تمامی آنها یکسان و شبیه به هم میباشد. در انتخاب دستگاه مناسب توجه کنید که دستگاه متناسب با تکنولوژیهای جدید بروز و آپدیت شده باشد. در بین دستگاههای لیزر نمیتوان برتری زیادی بین آنها قائل شد چرا که تمامی آنها بر روی پوستهای مختلف، اثر بخشی متفاوتی دارند. پس بهتر است در ابتدا با پزشک متخصص خود مشورت کنید تا متناسب با پوست شما دستگاه مناسبی انتخاب کند.
برخی از ویژگیهای مهم و ضروری وجود دارند که دستگاههای لیزر باید برای اثر بخشی روی موهای زائد، آنها را دارا باشند. هر کدام از این ویژگیها به نحوی روی فولیکولهای مو و پوست تاثیر داشته و میتوانند موجب از بین رفتن موهای زائد در مدت زمان کمتری شوند. برخی از این ویژگیهای مهم عبارتند از:
دستگاههایی که برای لیزر موهای زائد مورد استفاده قرار میگیرند، بنابر خصوصیات و ویژگیهای مختلفی تقسیم بندی میشوند که هر کدام از این ویژگیها نیز تاثیر زیادی بر روی نتیجهی کار دارند. در اینجا قصد داریم با بررسی هر کدام از دستگاههای لیزر، شما را با ویژگیهای هرکدام آشنا کنیم.
این دستگاه لیزر یکی از معروفترین و اثر بخش ترین دستگاههای لیزر به شمار میآید که اغلب کلینیکهای زیبایی از آن استفاده میکنند. این دستگاه پرتوهایی با طول موج ۷۵۵ نانومتر دارد که از عنصری به نام کریزوبیل ساخته میشود. از ویژگیهای بارز و کاربردی این دستگاه لیزر میتوان به توانایی آن برای از بین بردن موهای زائد پوستهای تیره و روشن اشاره کرد. لیزر الکساندرایت به دلیل فرمولاسیون خوبی که دارد، میتواند در طی ۴ الی ۸ جلسه و متناسب با شرایط پوست فرد، موهای زائد را از بین ببرد. با اینکه فاصله زمانی بین شاتهای این دستگاه کم میباشد اما به دلیل سیستم خنک کننده قوی که دارد، مانع از سوختگی پوست میشود. یکی از معروفترین دستگاههای لیزر الکساندرایت، لیزر الکساندرایت کندلا میباشد که اغلب کلینیکهای زیبایی از نوع پیشرفته آن استفاده میکنند.
چندین سال پیش که دستگاههای لیزر به فناوریهای امروزی مجهز نبودند، روی پوستهای تیره اثر بخشی کمتری نسبت به پوستهای روشن داشتند. اما امروزه این چنین نبوده و برخی از دستگاههای لیزر مانند لیزر ان دی یاگ برای کسانی که پوست تیره دارند، بسیار موثر هستند. لیزر ان دی یاگ زیر مجموعهای به نام دکا دارد که میتوان گفت لیزر دکا ترکیبی از فناوریهای لیزر ان دی یاگ و الکساندرایت میباشد. این دستگاه نیز همانند لیزر ان دی یاگ، مناسب برای پوستهای تیره و موهای زائد نازک میباشد.
یکی دیگر از دستگاههایی که بر روی پوستهای تیره اثر بخشی خوبی دارد، دستگاه لیزر با فناوری دیود میباشد. این دستگاه به دلیل دارا بودن فاصله زمانی کوتاهتر بین شاتها، حتی نسبت به دستگاه الکساندرایت نیز اثر بخشی بیشتری داشته و به همین سبب کمی دردناکتر از دیگر دستگاههای لیزر میباشد. دستگاه لیزر دیود با دارا بودن ویژگیهایی مانند دارا بودن سرعت زیاد در انجام لیزر درمانی، مجهز بودن به سیستم خنک کننده، بدون عوارض جانبی و … از جمله محبوبترین دستگاههای لیزر میباشد.
تمامی روشهای درمان زیبایی در هر فرد، اثر گذاری مختلفی داشته و به هیچ عنوان نمیتوان مدت زمان و یا تعداد جلسات ثابتی را تعیین کرد. لیزر موهای زائد نیز از این قاعده مستثنی نبوده و متناسب با شرایط هر فرد متفاوت میباشد. همانطور که گفتیم نوع دستگاه لیزر متناسب با پوست و شرایط جسمانی فرد انتخاب میشود. به همین دلیل نوع دستگاه لیزری که انتخاب میشود، تا حدودی بر روی تعداد جلسات تاثیر گذار میباشد. چرا که هر چقدر اثر بخشی لیزر بیشتر باشد، تعداد جلسات درمانی نیز کاهش پیدا میکند. به طور میانگین در تمامی دستگاههای لیزر باید ۴ الی ۸ جلسه لیزر انجام گیرد اما گاهاً ممکن است این جلسات متغییر باشند.