hamburger

سلولیت چیست و چگونه درمان می شود؟

صفحه اصلی/مراقبت پوست/ سلولیت چیست و چگونه درمان می شود؟
10 مارس 2021
5 دقیقه مطالعه

امروزه خیلی از افراد دچار بیماری‌های پوستی مختلفی هستند که روز به روز با پیشرفت علم و تکنولوژی راه‌های درمان مختلفی برای آن‌ها ابداع می‌گردد. اغلب بیماری‌ها و مشکلات پوستی شاید مشکلی در سلامتی فرد به وجود نیاورند اما به دلیل اینکه زیبایی ظاهری فرد را دچار مشکل کرده و اعتماد به نفس وی را کاهش می‌دهند بیشتر مورد توجه بوده و درمان و پیشگیری آن‌ها دارا ...

امروزه خیلی از افراد دچار بیماری‌های پوستی مختلفی هستند که روز به روز با پیشرفت علم و تکنولوژی راه‌های درمان مختلفی برای آن‌ها ابداع می‌گردد. اغلب بیماری‌ها و مشکلات پوستی شاید مشکلی در سلامتی فرد به وجود نیاورند اما به دلیل اینکه زیبایی ظاهری فرد را دچار مشکل کرده و اعتماد به نفس وی را کاهش می‌دهند بیشتر مورد توجه بوده و درمان و پیشگیری آن‌ها دارای اهمیت زیادی است. از جمله‌ی این بیماری‌های پوستی مهم که رواج چشمگیری یافته است سلولیت پوستی است که اکثر افراد به ویژه زنان آن را تجربه کرده و به دنبال راه‌های درمان و یا پیشگیری آن هستند .

سلولیت چیست؟

سلولیت به گودی و برآمدگی‌های ایجاد شده روی پوست گفته می‌شود که در بعضی افراد به صورت پوست پرتقالی نیز ظاهر شده و باعث بد دیده شدن پوست می‌شود. در واقع سلولیت با ایجاد پستی و بلندی روی پوست، صافی و یکدستی آن را کم کرده و سبب ایجاد ظاهری ناخوشایند در پوست می‌شود. سلولیت به دلیل تجمع چربی زیاد زیر پوست ایجاد شده و باعث ناهمواری در سطح پوست می‌شود. این مشکل پوستی بسیار رایج می‌تواند در تمام نقاط بدن رخ دهد اما اغلب در ران‌ها، زیر شکم، باسن و بازوها که تجمع چربی در آن زیاد است بیشتر رخ می‌دهد.

چه کسانی بیشتر در معرض سلولیت هستند؟

با توجه به تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده، سلولیت اغلب در بین زنان رواج بیشتری دارد چرا که توزیع چربی و بافت ماهیچه در بدن خانم‌ها و آقایان متفاوت است. همانطور که قبلاً نیز اشاره کردیم سلولیت پوست را اکثر انسان‌ها در زندگی تجربه می‌کنند با این حال اغلب این مشکل در سنین بالاتر رخ می‌دهد. علل و عوامل مختلفی در ایجاد این بیماری نقش دارند که ما در اینجا به برخی از این عوامل مهم اشاره خواهیم کرد.

افزایش سن

با افزایش سن و شروع روند پیری، پوست نیز به مرور پیرتر شده و دچار افتادگی و شل شدگی می‌شود. شل شدگی پوست خود می‌تواند زمینه را برای ایجاد سلولیت پوستی آماده سازد چرا که دیگر پوست با افزایش سن کلاژن سازی خود را کمتر کرده و لایه‌ی زیرین پوست نیز با جذب چربی، سبب ایجاد ناهمواری و گودی در پوست می‌شود.

تغییرات وزن

افزایش و کاهش وزن تاثیر زیادی در ایجاد سلولیت دارند. با افزایش وزن، تجمع چربی در ناحیه‌ی باسن، ران و شکم بیشتر شده و باعث ایجاد سلولیت در این نقاط می‌شود که برای پیشگیری از آن می‌توان با انجام حرکات ورزشی از افزایش وزن جلوگیری کرد. بهتر است بدانید تنها افزایش وزن باعث ایجاد سلولیت نمی‌شود بلکه کاهش وزن نیز تاثیر زیادی در این امر دارد چرا که وقتی کاهش وزن ناگهانی و سریع رخ می‌دهد پوست افتاده شده و سبب ایجاد ناهمواری و سلولیت روی پوست می‌شود.

ژنتیک

در اغلب مشکلات پوستی ژنتیک به عنوان یک عامل موثر و مهم شناخته شده است. در مورد سلولیت نیز ژنتیک یکی از عواملی است که سبب ایجاد این مشکل در افراد یک خانواده می‌شود. درست است که روش‌های پیشگیری مختلف و متنوعی برای این مشکل پوستی وجود دارد اما متاسفانه وقتی ژنتیک عامل ایجاد سلولیت باشد راه پیشگیری برای آن وجود نداشته و به احتمال زیاد سایر افراد خانواده نیز دچار این مشکل خواهند شد.

عدم تحرک

ورزش نکردن و عدم تحرک باعث افزایش وزن و در نتیجه سبب سلولیت می‌شود. وقتی در طول روز تحرکی نداشته باشیم تجمع چربی‌ها در نقاط مستعد سلولیت زیاد شده و پوست ما دچار این مشکل می‌شود. عدم تحرک برای زنان باردار که با افزایش سریع وزن مواجه می‌شوند و نمی‌توانند در طول بارداری ورزش خاصی انجام دهند اغلب بیشتر از دیگران رخ می‌دهد.

چگونه سلولیت را درمان کنیم؟

قبل از این که راه‌های درمان سلولیت را بشناسیم بهتر است بدانید تمام کارهایی که ما در دروان جوانی و سنین کم انجام می‌دهیم تاثیر مستقیمی روی زندگی ما در آینده خواهند داشت. تغذیه‌ی نامناسب، عدم تحرک و عدم مراقبت صحیح از بدن و پوست در سنین کم می‌تواند با افزایش سن و عوامل محیطی دیگر زمینه را برای بروز انواع مشکلات و بیماری‌های پوستی دیگر مانند سلولیت ایجاد کند. پس باید از همان سن کم روش و سبک زندگی خود را تغییر داده و با داشتن تغذیه‌ای سالم از بروز این نوع مشکلات و بیماری‌ها جلوگیری کنیم.

توجه داشته باشیم که سلولیت باعث اختلال در سیستم ایمنی بدن نمی‌شود و حتی درد نیز ندارد بلکه فقط زیبایی ظاهری پوست ما را تحت تاثیر قرار می‌دهد. برای درمان آن راه‌های زیادی وجود دارد که برخی از آن‌ها برای کاهش و برخی برای درمان سلولیت کاربرد دارند که ما در ادامه به بررسی مهم‌ترین آن‌ها می‌پردازیم.

تغذیه سلامتی و زیبایی پوست

داشتن سبک زندگی سالم

همانطور که قبلاً نیز اشاره کردیم داشتن رژیم غذایی سالم و مفید باعث جوان سازی و شادابی پوست شده و از بیماری‌های پوستی پیشگیری می‌کند. البته سبک زندگی سالم فقط داشتن تغذیه‌ی سالم نیست بلکه داشتن تحرک روزانه، عدم استعمال دخانیات و … نیز از ویژگی‌های زندگی سالم هستند که با رعایت آن‌ها می‌توانیم زندگی سالمی داشته باشیم.

آر اف فرکشنال

از جمله راه‌های درمان سلولیت استفاده از روش‌های درمانی است که زیر نظر پزشک انجام می‌شود. یکی از این روش‌ها آر اف فرکشنال می‌باشد که روشی غیر تهاجمی بوده و با اثر گذاری سریع خود با استفاده از یک دستگاه خاص بر روی لایه‌ی میانی پوست، سلولیت را درمان می‌کند.

سابسیژن

سابسیژن از روش‌های راحت و بدون دردسر برای درمان سلولیت است. در این روش با استفاده از سوزن‌های مخصوص چربی‌های زیر پوست تحریک شده و باعث از بین رفتن بافت چربی می‌شود.

مزوتراپی

در روش مزوتراپی نیز لایه‌ی میانی پوست که محل تجمع چربی می‌باشد مورد تحریک قرار گرفته و با ایجاد گرما بافت چربی ذوب می‌شود و باعث درمان سلولیت خواهد شد. مزوتراپی نیز روشی راحت و بدون دردسر می‌باشد.

 

روش‌های زیادی برای درمان سلولیت وجود دارد که هر کدام مزایا و معایب خود را دارند. بهتر است برای داشتن بهترین درمان و گرفتن نتیجه‌ی مطلوب حتماً به پزشک متخصص پوست مراجعه کرده و تمام روش‌های درمانی گفته شده را زیر نظر پزشک متخصص در مراکز درمانی معتبر انجام دهید تا عواقب و عوارض جانبی خاصی نداشته باشید.


مطالب مرتبط

درخواست مشاوره رایگان

شما می‌توانید از طریق درج نام و شماره تماس خود در فرم زیر، از مشاوره‌ی رایگان کلینیک زیبایی الماس برخوردار شوید. مشاوران ما در سریعترین زمان ممکن برای ارائه‌ی اطلاعات و پیشنهادات متناسب مشکلتان با شما تماس خواهند گرفت.