هیرسوتیسم چیست؟
هیرسوتیسم جایی است که زنان موهای تیره و ضخیم روی صورت، گردن، سینه، شکم، کمر، باسن یا ...
امروزه اغلب زنان و مردان برای از بین بردن موهای زائد بدن خود به سراغ لیزر درمانی میروند. یک از نقاط مهم بدن که طرفداران بیشتری برای لیزر دارد، لیزر زیر بغل است. با توجه به این مورد که موهای این قسمت جزو موهای زائد محسوب نمیشوند اما به علت زبر و ضخیم بودن و داشتن مشکلات بهداشتی و از همه مهمتر تهدید زیبایی بدن به خصوص در زنان موجب شده تا لیزر این ...
امروزه اغلب زنان و مردان برای از بین بردن موهای زائد بدن خود به سراغ لیزر درمانی میروند. یک از نقاط مهم بدن که طرفداران بیشتری برای لیزر دارد، لیزر زیر بغل است. با توجه به این مورد که موهای این قسمت جزو موهای زائد محسوب نمیشوند اما به علت زبر و ضخیم بودن و داشتن مشکلات بهداشتی و از همه مهمتر تهدید زیبایی بدن به خصوص در زنان موجب شده تا لیزر این قسمت در لیست قسمتهای پرطرفدار قرار گیرد.
اینکه لیزر میتواند روی غدد لنفاوی اثر گذاشته و سلامتی بدن را تهدید کند، امری است که اغلب افراد به آن اهمیت میدهند. بسیاری از مراجعه کنندگان نیز با شنیدن این موارد و شایعات سعی میکنند از لیزر درمانی دوری کرده و سراغ درمانهای دیگر مانند اپیلاسیون بروند که آن هم عوارض و مشکلات خاص خود را به دنبال دارد و از همه مهمتر دائمی نیست و با یک بار شیو کردن، تمام موها به روند رشد قبلی خود ادامه خواهند داد.
به دلیل اهمیت این موضوع و سوالاتی که پیرامون آن مطرح میشود امروز به طور مفصل در مورد لیزر زیر بغل و تمام موارد و نکات مهم آن صحبت خواهیم کرد.
برای اینکه پاسخ محکم و قانع کنندهای برای شایعات تاثیر لیزر درمانی روی غدد لنفاوی داشته باشیم، بهتر است قبل از هر چیزی با خود این غدد و روش کار آنها آشنا شده تا تاثیر یا عدم تاثیر لیزر روی غدد لنفاوی را بهتر و بیشتر درک کنیم. غدد لنفاوی جزو غدههای مهم در بدن انسانها محسوب میشوند که یکی از اجزای مهم و اصلی سیستم ایمنی بدن میباشند و همهی ما انسانها بلا استثنا داری این غده در بدنمان هستیم.
در واقع وظیفهی عدد لنفاوی کنترل گردش مایع لنفاوی و رساندن گلبولهای سفید به قسمتهای مختلف بدن است و اصلیترین جایگاه این غدد در گردن، زیر چانه، زیر بغل و اطراف کشالهی ران میباشد.
زمانی که غدد لنفاوی و سیستم آن به هر دلیلی کار خودش را به درستی انجام ندهد در این زمان است که باعث ایجاد ورم لنفاوی میشود که یکی از درمانهای موثر و مهم برای از بین بردن ورم غدد لنفاوی استفاده از لیزر درمانی است. در واقع زمانی که لیزر میتواند درمانی برای قسمتی از بدن باشد چگونه میتواند موجب بر هم خوردن عملکرد آن قسمت شود یا سلامتی آن را تهدید کند.
به این نکته توجه داشته باشید که دستگاه لیزر این قسمت و طول موج تنظیم شده برای برطرف کردن مشکل سیستم غدد لنفاوی با دستگاه از بین برندهی موهای زائد تفاوت دارد اما هر دو از یک خاصیت برخوردارند و توسط انرژی گرمایی به درمان مشکلات بدن و پوست میپردازند.
خوشبختانه تکنولوژی پیشرفتهی لیزر کندلا الکس برای تمام افرادی که قصد استفاده از این دستگاه را دارند ایمن و تضمین شده است. در واقع تا امروز گزارشات خاصی در مورد مبتلا شدن افراد به بیماریهای خاص، یا تحریک غدد لنفاوی گزارش نشده است چرا که هر گونه گزارش بیماری خاص حتی بیماری کوچک پوستی، تاییدهی سازمان غذا و داروی آمریکا نسبت به این دستگاه را لغو خواهد کرد.
البته مشاهدهی عوارض جانبی جزئی بعد از جلسات لیزر مو کاملاً طبیعی است. تمام این عوارض جانبی پیش از شروع جلسات لیزر توسط متخصص پوست و مو برای بیماران توضیح داده میشود. واکنش نشان دادن پوست به این درمان مخصوصاً زمانی که در نواحی وسیع بدن مانند کمر مورد استفاده قرار میگیرد نیز کاملاً طبیعی است.
لیزر دستگاهی است که گرما و انرژی آن به نحوی تنظیم شده که تنها توسط فولیکولهای مو جذب شود و رنگدانهها یا ملانینهای مو را مورد هدف قرار دهد. زمانی که لیزر روی پوست تابیده میشود با توجه به رنگ پوست مقداری از این انرژی در پوست و مقدار بیشتر آن در فولیکول یا ریشه جذب شده و به هیچ وجه توسط نقاط دیگر بدن جذب نخواهد شد. علاوه بر این تخمین زده شده که سطح نفوذ لیزر در حدود ۳ الی ۴ سانتی متر است و این حد از نفود، نمیتواند روی هیچ جای بدن به خصوص غدد لنفاوی تاثیر گذار باشد.
زیر بغل و پوست این قسمت از حساسیت زیادی برخوردار است و به علت داشتن موهای ضخیم ممکن است التهاب بیشتری داشته باشد و به علت اینکه این منطقه از بدن زود عرق میکند، میتواند موجب قرمزی و التهاب شود و افراد را نگران کند. بهتر است برای انجام لیزر این نواحی زمان آن را به فصلهای سرد و خنک سال موکول کنید تا کمتر عرق کرده و دچار خارش یا سوزش نشوید.
دقت داشته باشید مراقبتهای بعد لیزر درمانی بسیار مهم هستد. بهتر است بعد از لیزر با ملایمت بیشتری با پوست خود رفتار کنید و به مدت چند روز از لیف و کیسه هنگام استحمام استفاده نکنید تا پوستتان ترمیم شده و به حالت عادی باز گردد، همچنین از پمادهای تجویز شده توسط پزشک برای کاهش التهاب استفاده کنید. در صورتی که التهاب و سوختگی غیر طبیعی بعد از لیزر در قسمت زیر بغل خود احساس کردید آن را به پزشک متخصص خود اطلاع دهید.
تورم غدد لنفاوی خطرناک است و بسیاری از افراد احساس میکنند تورم ناشی از التهاب پوست بعد از لیزر درمانی قسمت زیر بغل، غدد لنفاوی آن قسمت را تحت تاثیر قرار داده است. دقت کنید تورم این قسمت همانطور که اشاره شد مربوط به حساسیت پوستی این قسمت است و نمیتواند دلیلی بر تاثیر آن روی غدد لنفاوی باشد. در هر صورت اگر تورم شدید همراه با تب و سر درد احساس کردید بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنید.
برای کاهش عوارض و مشکلات لیزر زیر بغل و هر جای دیگری از بدن بهتر است به نکات مهم پیرامون این مسئله دقت کنید. شما باید قبل از مراجعه برای لیزر درمانی از پوست خود مراقبت کرده و انجام این کار را نزد پزشک متخصص و مرکز و کلینیک زیبایی معتبر انجام دهید. علاوه بر این بعد از لیزر نیز مراقبتهای لازم را از پوست خود به عمل آورید تا بتوانید لیزری ایده آل با کمترین عوارض داشته باشید. میتوان بدون اغراق گفت لیزر درمانی و رفع موهای زائد توسط لیزر، ایمن و بی خطر است و احتمال ابتلای افراد به انوع بیماریها از جمله آسیب به غدد لنفاوی در آن صفر محسوب میشود.
یکی از جراحان و متخصصین مطرح دنیا به نام دکتر ریچارد تولن اظهار کرده که بر اساس تحقیقات انجام شده لیزر موهای زائد در قسمت زیر بغل به هیچ عنوان روی غدد لنفاوی تاثیر نمیگذارد چرا که تنها تا عمق چند میلیمتری پوست نفوذ کرده و انرژی آن به حدی کم است که نمیتواند پوست را بسوزاند و آسیبی به بدن وارد کند.